Meny
Fretex slagord
||||

Veien til jobb

 • NAV søker deg inn
  • NAV har tiltak og virkemidler som kan gi deg som ønsker å komme inn på arbeidsmarkedet muligheten til det.

   Hvis du er interessert i å delta på tiltak, må du kontakte det lokale NAV-kontoret ditt. NAV søker deg videre inn til Fretex eller en annen attføringsbedrift, basert på det du har behov for.

 • Hos Fretex får du en jobbkonsulent
  • Jobbkonsulentens rolle er å finne ut av dine interesser og styrker, og sammen med deg lage en plan for veien mot jobb.
 • Fretex og du
  • Sammen med jobbkonsulenten din oppdager du kanskje nye muligheter du ikke har tenkt på før?

   Du har ressurser, og det er behov for din kompetanse. Vi finner ut av det sammen.

 • Finn en jobb som passer for deg
  • Basert på hva du har lyst til å jobbe med, vil jobbkonsulenten hjelpe deg til å finne en relevant arbeidsgiver. Finnes den ikke allerede hos en av våre samarbeidsbedrifter eller hos oss i Fretex, finner vi en ny som passer deg.

   Vi skal raskt finne en jobb til deg. Ikke vær bekymret for lange prosesser hos Fretex!

 • Du får kompetanse og erfaring
  • Kanskje har du lyst på jobb et bestemt sted som krever kvalifikasjoner du ikke har, for eksempel et fagbrev eller et sertifikat.

   Fretex tilbyr opplæring og kvalifisering på flere områder!

 • Oppfølging på veien
  • Jobbkonsulenten følger deg tett opp på veien mot en varig jobbhverdag for deg.

   Fretex har Jobbgaranti. Du finner mer informasjon om den på hjemmesidene.

 • Arbeidskontrakt

Jobb & oppfølging

Hvis videoen ikke vises kan du forsøke å laste den ned.
Har du vært uten jobb en stund, eller ønsker du å rekruttere nye medarbeidere?

Ikke i jobb?

Vi i Fretex jobber hver dag for at du som ønsker det skal få nye muligheter gjennom en jobb, enten hos oss eller hos en av våre mange samarbeidspartnere. Det å ha en jobb betyr mye for de fleste av oss. Å være en del av et arbeidsmiljø gir glede, identitet og noe å snakke om rundt middagsbordet.

Det er kanskje lenge siden du har hatt en jobb? Du er kanskje ikke sikker på hva du ønsker å jobbe med, eller hva du passer til? Kanskje har du til og med mistet troen på at det finnes en jobb for deg? I Fretex vil du få rådgivning fra en av våre erfarne jobbkonsulenter. I samarbeid legger dere realistiske planer for hva du skal gjøre for å komme ut i jobb. Dine ønsker, egenskaper og forutsetninger danner grunnlaget. Jobben finnes - det gjelder bare å finne den!

Hvordan blir du jobbsøker i Fretex?

Har du vært arbeidsledig i kortere eller lengre tid, og har behov for oppfølging og rådgivning for å komme ut i jobb skal du først ta kontakt med ditt lokale NAV-kontor. Se www.nav.no. Avhengig av hva du har behov for, vil NAV eventuelt søke deg videre inn til Fretex for at vi skal bidra med det du trenger for å komme ut i jobb.

Fretex har årlig over 1600 jobbsøkere som er søkt inn i et av våre attføringsprogram fra NAV. Fretex er den største attføringsbedriften i Norge, og den eneste som er landsdekkende. Vi har kontorer spredd over hele landet - fra Kirkenes i nord til Mandal i sør, så sjansen er stor for at vi finnes der du er!

Fra Fretexmetodehefter

Rekruttering fra Fretex

Som vår samarbeidspartner på rekruttering kan din bedrift være med å dele vår visjon: "Vi gir folk grunn til å tro på framtiden". Det å samarbeide med Fretex handler imidlertid først og fremst om gode måter å rekruttere nye medarbeidere på - ikke om gode gjerninger.

Kaffehuset Friele i Bergen er en av våre samarbeidspartnere, og har rekruttert tre personer fra Fretex så langt. Leder for kommunikasjon og samfunnsansvar i Friele, Atle Engelsen, sier "Fretex kjenner kandidatene bedre enn man gjør i et vikarbyrå" (Kilde: Fretex Magasin nr.1 2013), og er ved kjernen av det vi mener er et av de viktige suksesskriteriene i samarbeidet - kunnskap om jobbsøkerens interesser, kvalifikasjoner og kompetanse.

Like viktig er det imidlertid også å kjenne din bedrifts kultur og hvilken type kompetanse og medarbeidere du er ute etter. Når vi kjenner både dine behov og jobbsøkerens kvalifikasjoner har vi et godt grunnlag for å finne rett person til rett jobb.

Oppfølgingen både jobbsøker og du som arbeidsgiver får fra våre jobbkonsulenter etter arbeidsforholdet er startet, er med på å sikre gode og varige løsninger for begge parter. Dermed skaper vi sammen vinn-vinn sitasjoner for alle. Jobbsøkeren kommer i arbeid og du som arbeidsgiver får lært opp nye ansatte i trygt samarbeid med Fretex. Det er en suveren måte å rekruttere på!

Dette sier våre samarbeidspartnere om oss

"Dette er vinn-vinn for alle parter og et samarbeid vi vil fortsette med", sier Ketil Arntsen, daglig leder i Alf Hansen AS i Trondheim

(Kilde: Adresseavisen, 26.11.2013)

Modena Fliser har vært tydelige på hvilken kompetanse de har behov for. Fretex og jobbsøkeren har på sin side gjennomgått søkerens kompetanse, kvalifikasjoner og interesser. Dette øker sjansen for å lykkes for alle parter. Modena Fliser får også oppfølging av Fretex sine jobbkonsulenter underveis. Som daglig leder Dag Kristoffersen i Modena Fliser sier – risikoen er minimal fordi de får riktig folk på riktig plass. (Kilde: Aftenposten)

facebook-siden jobb & sånn forteller jobbsøkere, samarbeidspartnere og Fretexansatte om sine erfaringer. Følg oss der!