Meny
Fretex slagord

Maria Solheim

Maria Solheim er artist og har et sponsorsamarbeid med Fretex; mot at hun får gratis klær, snakker hun om Fretex der det er naturlig. Maria har gitt ut 4 plater, hun skriver i Vårt Land og er aktiv i Sub Church, hun har en tydelig miljøprofil.

“Mamma er redd for at kjolen ikke skal bli elegant nok!”

Men det blir den?

“Ã… ja. Det kommer til å bli fantastisk”, sier Maria med store øyne.

Mikael sier med myk røst at dette ser veldig bra ut. ”Nydelig,” sier han.

“Jeg er utrolig takknemlig for at vi får være med på dette. Både Maria

og jeg ønsker å ha noe spesielt, men vi har ikke hatt verken lyst eller

økonomi til å ha et vanlig bryllup. Vi er veldig glad i den gamle stilen,

du finner ikke noe sånt i blader og bryllupsmagasiner. Der er alt lyst og

veldig standard. Det å se gamle ting få nytt liv, er perfekt for oss.”

Maria Solheim er artist og har et sponsorsamarbeid med Fretex; mot at hun får gratis klær, snakker hun om Fretex der det er naturlig. Maria har gitt ut 4 plater, hun skriver i Vårt Land og er aktiv i Sub Church, hun har en tydelig miljøprofil.

Maria skal gifte seg, siden januar har forberedelsene pågått i det stille; Fretex skal stå for bryllupsskrud og style festen, til gjengjeld har Maria og Mikael har sagt ja til bilder og intervju.

I Sandnes kniper Magny Tjelta Jaatun (billedkunstner ansatt i Fretex Vest-Norge) øynene igjen og forestiller seg festbordet på Bygdøy, på systua i Ole Deviksvei nr. 50 skapes brudekjolen. ”Da Maria kom på systuen for første gang, hadde noen nettop gitt to nydelige linduker med engelsk broderi til Fretex, vi danderte en gjennomsiktig festkjole i silkeorganza oppå, og da vi la gamle perlekjeder oppå der igjen, skjønte alle at dette var it.” Katarina Grønmyr (leder for Redesignprosjektet) er utdannet designer, deltagere i Redesignprosjektet skal sy antrekkene. Mikael skal få skjorte av en brodert linduk, nye jeans sydd av en gyllen gardin, høye sorte lærstøvler og sort fløyelsblazer.

Det var da han var ferdig å prøve skjorten, at Gunn (deltager) utbrøt, ”Æ sku’ ha vore 30 år ynger, og han sku’ ha vore min!!!”

Imens satt Magny og tegnet Maria og Mikael etter bilder hun fant på internett, den 21. juli var linservietter med tegninger av brudeparet klare. Festbordet ble dekket med deler av flere porselenserviser og umake glass, heller ikke bestikket hørte sammen opprinnelig. På bordet stod små statuetter av dyr og fugler og høye stettfat laget av asjetter og glass (design: Gunn Tjensvold).

I hagen på Bygdøy Menighetshus var det også hektisk aktivitet, Marie (deltager) var uvurderlig, hun satte opp det persiske teltet og hengte opp lysekroner og lampetter i trærne. Golvtepper og puter ble strødd utover plenen, på scenen stod en grønn stålampe. Da skumringen senket seg var lampene tent, Maria og Mikael kom i brudestasen og festen kunne begynne.