Meny
Fretex slagord

OM OSS

redesign label gull logo
Det som skiller systuer fra kafeer, er alle de fine tingene som er igjen når møtet er over!

Siden 2005 har en lang rekke kreative og inspirerende mennesker møttes på systuene og beriket Fretex Redesign prosjekt.  Designprosessen er hos oss et tett samarbeid mellom profesjonelle designere (ansatte eller deltagere) og ufaglærte interesserte. Ved siden av de fast ansatte har jeg lyst til å nevne noen av deltagerne som har bidratt til at vi er der vi er idag; Sayan med den smittende latteren, Eirin, Evy, Laura var veldig inspirerende, uendelig arbeidsomme Kameran, Abbas, Anita, Frode, Frida som lagde vesken, Zarah som holder på å ferdigstille votten. Så har vi henne som designet tunikaen og organiserte visning og ble selve symbolet på hvor viktig deltagernes bidrag i prosjektet er. Designer Brenda Asimwee fra Uganda gjennom Norsk Forms utvekslingsprogram sørget for vår deltagelse i utstillingen Design without borders.

Vi har 3 avdelinger: Lokalisert i Oslo, Drammen, Fredrikstad


Disse er noen av nøkkelpersonene i Fretex Redesign:

Katarina Grønmyr - Arbeidsleder og Designer - Drammen

Tidligere prosjektleder, selve igangsetteren og driveren av Fretex Redesign. Liker å skape strukturer som får ting til å skje. Hun er stadig svanger med store planer for redesign prosjektet og føler en utrolig tilfredsstillelse ved å se redesignede produkter masseprodusert, akkurat som om de ikke skulle være lagd av brukte materialer. Katarina er utdannet motedesigner og elsker å lage ting selv, hun liker også umoderne klær og rød lebestift.

Olaug Storlid - Arbeidsleder Oslo

Er arbeidsleder Redesign avdelingen i Oslo. Hun liker både høye hæler og å trene boksing, hun kan det å møte mennesker. Olaug er mer interessert i produktdesign enn mote og har bakgrunn som prosjektleder og designer fra messestands og butikkinnredning, hun har tilført redesign prosjektet struktur.

Gunn - Oslo

Har full oversikt over hva som foregår på Redesignavdelingen i Ole Deviks vei 50. Gunn har en livslang interesse for håndarbeid i bunn, det hender hun tar med seg arbeid hjem, hun har stor innlevelsesevne, liker  god mat og spiller trekkspill/torader ved festlige  anledninger.

Ann Karin Nilsen og Camilla Hansen - Fredrikstad

Ann Karin og Camilla styrer kreativ prosess, produksjon og oppfølging i Fredrikstad.

Ann Karin og Camilla

Tone Graffer - Koordinator

Tone samordner de to redesignavdelingene i forhold til produkter, bestillinger og produksjon. Tone er ellers markedskoordinator i Fretex Øst-Norge as og har vært tett på redesignprosjektet siden starten, og laget mye redesign på egen hånd. Har stor glede av å se de kreative prosessene som skjer på Redesignavdelingene.