www.fretex.no Fretex logo print

Pussefiller av brukte tekstiler

Div pussefiller
Klær som ikke kan gjenbrukes blir til pussefiller. Disse pussefillene kommer i mange forskjellige kvaliteter og forpakningsstørrelser for å kunne dekke ulike behov og passe til ulike bruksområder.

Hvem bruker pussefillene?

Våre pussefiller brukes blant annet verkstedindustrien, bilverksteder, offshore og i landbruket.

Brukt bomull absorberer svært godt og egner seg derfor til:

  • rengjøring av maskiner og teknisk utstyr
  • tørking av olje og diesel
  • bruk ved malerarbeid
  • polering av bil, båt og MC
  • puss av lakkerte flater, skinn, møbler og interiør
  • puss og kobber og sølvbestikk

Kvalitet

Pussefillene er lagd av bomull og de trekker derfor lett til seg fuktighet og egner seg svært godt som kluter. Med bomull slipper en problemer med statisk elektrisitet. Styrken til bomull øker når den blir våt, noe som gjør at klutene kan vaskes ved høye temperaturer og tåler tøff bruk. Pussefillene er renset og inneholder ikke metallgjenstander.

Ødelagte klær blir til pussefiller

Gjenbruk for et bedre miljø

Bomull har svært gode egenskaper, men er samtidig svært ressurskrevende å produsere. Det kreves enorme mengder vann og sprøytemidler for å lage bomull. Å produsere en kilo bomull krever ca 10.000 liter vann. En stor del av sprøytemidlene som benyttes til jordbruket i utviklingsland blir brukt i produksjon av bomull. Det er derfor viktig at all bomull som allerede finnes blir brukt så lenge som mulig. Når for eksempel ingen ønsker å bruke en t-skjorte lenger, er det bedre for miljøet at den blir brukt som pussefille enn at den går i restavfallet.

Når du velger pussefiller fra Fretex, støtter du samtidig Frelsesarmeens sosiale arbeid

Årlig går ca 30 millioner kroner fra Fretex til sosialt arbeid i regi av Frelsesarmeen. Mange som opplever at livet er vanskelig oppsøker Frelsesarmeen rundt omkring i landet. Både barnefamilier, enslige og eldre mennesker kan få noen å prate med, et fellesskap, veiledning, opplevelser, samt mat og klær.

Nilsen Motor er blant mange kunder som er tilfreds med pussefillene

Nilsen Motor AS benytter pussefiller fra Fretex
Nilsen Motor AS i Stavanger bruker Fretex sine hvite pussefiller. Kun det beste er godt nok. Nilsen er en kjent trollmann når det gjelder restaurering av gamle motorer.

"Vi velger Fretex pussefiller fra Fretex fordi de leverer raskt, og det er svært viktig for oss. I tillegg er de rimelige."
Jørgen Hauge, Odfjell Casing Services AS

De ulike produktvariantene

5 kg plastpakke med hank - kulørt

Fretex Pussefiller
Thomas Brun / NTB Kommunikasjon

Kulørte pussefiller, egnet for rengjøring av maskiner, teknisk utstyr mm. God kvalitet. Bomullsstoff i ulike type farger, tynt materiale, 10 prosent syntetiske stoffer. Varenummer: 903104

5 kg plastpakke med hank - hvit

Pussefiller av brukte tekstiler
Thomas Brun / NTB Kommunikasjon

Hvite pussefiller til bruk i lett industri (for eksempel kosmetikk og glass). Myke, hvite T-skjorter, collegegensere mm, 100 % bomull. Varenummer 903108.

10 kg plastpakken bomull og syntetisk

Pussefiller av brukte tekstiler
Thomas Brun / NTB Kommunikasjon

Kulørte pussefiller, egnet til bruk i verksteder, tungindustri og fjerning av smuss som olje og diesel. Blanding av bomullsstoff og syntetisk. Tykke og grove stoffer. Varenummer: 903201

10 kg plastpakke bomull

Pussefiller av brukte tekstiler
Thomas Brun / NTB Kommunikasjon

Kulørte pussefiller som er egnet til rengjøring av maskiner og teknisk utstyr. Bomullsstoff i ulike farger. Tynt materiale, 10 % syntetiske stoffer. Varenummer 903204.

10 kg plastpakke hvit

pussefiller av brukte tekstiler
Thomas Brun / NTB Kommunikasjon

Hvite pussefiller til bruk i lett industri (for eksempel kosmetikk og glass). Myke, hvite T-skjorter, collegegensere mm, 100 % bomull. Varenummer 903309

3,5 kg eske

pussefiller av brukte tekstiler
Thomas Brun / NTB Kommunikasjon

Kulørte pussefiller i flanell for all type rengjøring og for finere bruk som for eksempel lakkerte flater, skinn og møbler. Myke flanellstoffer i 100 % bomull med gode absorberende egenskaper. Størrelse: 38 x 38 cm. Antall 120 stk. Varenummer 903403.

Ønkser du mer informasjon eller vil du teste pussefillene?

For priser og nærmere informasjon, kontakt vårt kundesenter.

 

 

Fant du det du lette etter?