Gå til hovedinnhold Gå til footer

Krogh Optikk x Fretex

I fire år har Krogh Optikk donert solbrilleskatter til oss i Fretex. Samarbeidet har også dypere røtter, da Krogh Optikk har hatt ulike prosjekter med Frelsesarmeen over flere tiår.

F.v. Arvid Krogh fra Krogh Optikk, Line Jorddal og Åshild Sandvik fra Fretex Arkivet Nettbutikk.
I fire år har Krogh Optikk donert solbrilleskatter til oss i Fretex. Samarbeidet har også dypere røtter, da Krogh Optikk har hatt ulike prosjekter med Frelsesarmeen over flere tiår.

Samarbeidet startet for alvor med innsamlingen av briller til veldedighetsprosjekter i u-land på midten av 90-tallet.

‘Vi fikk en tanke om at alle brillene som blir liggende i skuffene rundt omkring måtte kunne brukes til noe. I dag er det mange aktører som gjør det samme, men vi var de første!’
- Arvid Krogh, Femte generasjons Optiker hos Krogh Optikk.

Samarbeidet med Frelsesarmeen utviklet seg over tid og de har fortsatt flere aktive prosjekter sammen; blant annet får mange på Frelsesarmeens Slumstasjon en synsundersøkelse og brille gjennom Krogh Optikk! I 2020 ble et nytt prosjekt startet med lanseringen av secondhand solbrillekolleksjoner hos oss i Fretex. Dette ble en umiddelbar suksess på mange måter, og siden den gangen har vi lansert flere kolleksjoner sammen. 

Hvert år samler Krogh Optikk-butikkene inn tusenvis av brukte briller fra kundene sine. De aller beste modellene blir plukket ut og nøye gjennomgått av spesialister. Vintagebrillene som doneres blir nøye vurdert til dette prosjektet, så blir de reparert, justert og renset slik at brilleinnfatningen skal tåle nye solbrilleglass fra EssilorLuxottica. 

Vi i Fretex synes måten Krogh Optikk tenker helhetlig på i sin drift er svært inspirerende. At de helt fra start har ønsket å bidra med det de kan i sitt lokalmiljø, at de setter av midler og varer til å utgjøre en forskjell i samfunnet og at de i tillegg ønsker å gi varer de har kunnskap til å ta vare på lenger levetid er ikke noe vi ser altfor ofte. Tenk om alle bedrifter kunne tatt ansvar og initiativ som dette! 


Til toppen