Gå til hovedinnhold Gå til footer

Materialguide - hva inneholder plagget?

Her kan du lese mer om hva vi legger til grunn når vi angir hva plaggene er laget av.

Jente i vintage blazer
Her kan du lese mer om hva vi legger til grunn når vi angir hva plaggene er laget av.

Som hovedregel merker vi plagg ut fra deres hovedmateriale, men vi spesifiserer alltid så godt det lar seg gjøre, hvilke prosentandeler andre fibre det eventuelt inneholder. 

Noen av plaggene vi får inn har ikke vaskelapp, i disse tilfellene merker vi dem med "Ukjent materiale", men skriver ofte i beskrivelsen hva vi tror det kan inneholde. Noen ganger mangler vaskelappen fordi den er klippet av før den ble donert til oss, mens andre ganger kan plagget mangle vaskelapp fordi det rett og slett er hjemmelaget. 

Ull: Vi merker plagg som ull dersom det består av minst 90% ull. Prosentandelene spesifiserer vi da i produktbeskrivelsen til plagget, og eventuelt med bilde av vaskelappen. Er det 100% ull spesifiserer vi også det. Noen ganger får vi inn hjemmestrikkede gensere som selvsagt ikke har vaskelapp. Disse er nesten alltid i 100% ull. Men om vi er i tvil, skriver vi det i beskrivelsen. 

Ullblanding: Inneholder plagget mindre enn 90% ull, merker vi det som ullblanding. Også her spesifiserer vi sammensetningen prosentvis dersom dette er mulig. 

Silke: Vi merker plagg som silke dersom det består av minst 90% silke. Prosentandelene spesifiserer vi da i produktbeskrivelsen til plagget, og eventuelt med bilde av vaskelappen. Er det 100% silke spesifiserer vi også det. 

Silkeblanding: Inneholder plagget mindre enn 90% silke, merker vi det som silkeblanding. Også her spesifiserer vi sammensetningen prosentvis dersom dette er mulig. 

Syntetisk: dette bruker vi som en samlebetegnelse for ikke-natulige materialer.

 

 

Til toppen