www.fretex.no

Hva er avfall?

playmobil-771313
Mange ser på papir som avfall. Men håndteringen av papir bør ses på som en ressurs.

Fretex har et nært samarbeid med avfallsmottak rundt om i Norge. Mye av papiret som kastes, har et innhold som er sensitivt og bør derfor sikkerhetsmakuleres. Bøker som kastes, har en verdi i form av papiret som vi kan selge videre til kunder som kjøper dette og foredler det videre til nye produkter. De har logistikk til å håndtere dette avfallet som de ser på som en ressurs.

Papiravfall skal håndteres som en ny råvare

Papir kan bli nye produkter som toalettpapir, tørkeruller osv. Via avfallsmottak og avfallsstasjoner blir dette tatt hånd om.

Bøker som har blitt kastet og som har vært populære serier som Hardyguttene, Bobseybarna, Frøken detektiv o.l. er blitt til nye notatbøker. Papirinnholdet er blitt tatt ut og permene er blitt tatt vare på og disse er blitt omslag til nye notatblokker i Fretex redesign. De har allerede levd et langt liv og fortjener et til.

Fretex har flere mottak for papir rundt om i landet. Mange bedrifter som jobber med avfallshåndtering og mottak av forskjellige fraksjoner har et nært og godt samarbeid med disse.

Vårt eget avfall vil blir vår viktigste råvare i fremtiden. Det er derfor viktig å ha mottak og sortering for de forskjellige fraksjoner. Dette vil gi oss en miljøgevinst og gjøre utnyttelsesgraden av papir bedre.

 

 

Fant du det du lette etter?

Hva lette du etter?