www.fretex.no

Digitalt arkiv

Stadig flere private og offentlige aktører erstatter papirarkiv med et digitalt arkiv. Men hva skjer med alt papiret under digitaliseringen?

Digitale medier har for mange firmaer erstattet papiret på arkivenes kjerneområder som regnskap, saksarkiv, personal, møteprotokoller og registre – og det er kanskje ikke så rart. Et digitalt arkiv er en trygg og oversiktlig måte å oppbevare papirer og dokumenter på, med det formålet å effektivisere arbeid og tillate søk i systemer.

Mange velger større aktører innen dette til å gjøre jobben for seg, mens andre velger å digitalisere arkivene sine selv. Fretex er en aktør som kan hjelpe til med begge sider av saken.

Et digitalt arkiv er tryggest


Fordelen med et digitalt arkiv er at det sikrer langvarig lagring av viktige dokumenter og minimerer sjansen for å miste verdifull informasjon. For der et fysisk arkiv kan forsvinne eller bli ødelagt av katastrofer som brann og vannlekkasjer, vil et digitalt arkiv vedvare. Det er i tillegg plassbesparende.

For å digitalisere et papirarkiv skannes gjerne alle dokumentene inn på en PC og konverteres til en digital fil som plasseres i arkivet. En jobb man kun trenger å gjøre én gang, og aldri igjen.

Ulempen er at man sitter igjen med store mengder papir man skal kvitte seg med, og som man må kvitte seg med på en trygg måte. Papirene må makuleres, og Fretex er en av de tryggeste og mest fleksible aktørene for dette.

Fretex makulerer for dere


Fretex makulerer i dag papirer for en rekke private og offentlige firmaer, blant annet en rekke politidistrikter rundt om i landet. Alle våre kunder kan føle seg trygge på at papirene blir håndtert på en sikkert måte, og at informasjonen ikke går videre til noen andre. Fretex tilbyr henting av papiret og makulerer dette trygt og enkelt for at dere skal slippe.

Når papirene er makulert og ute av verden kan dere fortsette å høste av de ulike fordelene et digitalt arkiv gir dere.

Ta kontakt med våre avdelinger i Trondheim, Bergen, Sandnes og Oslo for ytterligere opplysninger rundt denne tjenesten.

*
*
*
*

Fant du det du lette etter?

Hva lette du etter?