Gå til hovedinnhold Gå til footer

Kostymer til små og store

Hvis du har bruk for kostymer, men ikke vil kjøpe noe helt nytt som skal brukes bare én gang, kan en løsning være å sette sammen kostymene selv. La deg inspirere av våre forslag!

Hvis du har bruk for kostymer, men ikke vil kjøpe noe helt nytt som skal brukes bare én gang, kan en løsning være å sette sammen kostymene selv. La deg inspirere av våre forslag!

Gjennom året dukker det opp flere anledninger til å kle seg i kostymer. Karneval og temafester  – det er mange som synes det er gøy å kle seg ut og late som man er en annen for en kveld.

Har du tenkt på at du kan finne bruktkupp som kan settes sammen til kostymer i en Fretex-butikk – både til store og små? Ikke bare gjør du miljøet og lommeboka en tjeneste, men det er også større sjanse for at du ender opp med noe som kan brukes til flere anledninger, og ikke bare som kostyme.

I din nærmeste Fretex-butikk vil du sannsynligvis finne plagg og tilbehør du kan kombinere med noe du allerede har i garderoben hjemme eller kan låne av noen du kjenner. Vi har samlet noen tips til inspirasjon.

Kostymer til barn

Mange barneskoler og barnehager arrangerer karneval i løpet av februar måned hvert år, og det kan dukke opp utkledningsfester også ellers i året. Finn frem kreativiteten!

Kostymer til barna kan være:

 • Klovn – med en skjorte, vest og tversoversløyfe mangler kun litt enkel karnevalsminke og en rød nese.
 • Troll – finn plagg i brunt eller andre jordfarger, sy på noen stoffrester og topp kostymet med bustete hår og en hale.
 • Pippi Langstrømpe – alt du trenger er strømpebukse, en kjole med påsydde lapper og musefletter.
 • Tiger – klær med dyremønster eller ulike oransje klær og ansiktsmaling vil utgjøre en søt liten tiger.
 • Pirat – en stripete overdel, øyelapp og et skjerf til å knytte rundt hodet er det som skal til.
 • Dinosaur – ulike grønne klær kan med litt kreativitet bli til en dinosaur.
 • Superhelt – genser og bukse i én farge utgjør det perfekte grunnlaget for en enkel kappe du selv kan lage av litt rødt stoff.
 • Prinsesse – med et tyllskjørt og en tiara eller annen glitrende pynt kommer du langt.

Kostymer til voksne

Er du også på jakt etter kostymer til deg selv, men vet ikke hva du skal finne på eller se etter når du først er på Fretex? La deg inspirere av disse forslagene:

 • En skoleuniform kan enkelt settes sammen både for menn og kvinner. Kanskje finner du en blazer med detaljer eller et rutete miniskjørt, som kan kombineres med en hvit skjorte og et slips du allerede har i garderoben?
 • Med en rød eller brun skinnjakke, mønstrete skjorte og røde solbriller kan du være Brad Pitts rollefigur i filmen «Fight Club» – Tyler Durden.
 • Representer 80-tallet med neonfarger, store øreringer og enda større hårsveis.
 • 60-tallets stil får du med en kort kjole, knehøye støvletter, stort hår og tykk eyeliner.
 • Posete klær i glorete farger og mønstre, og du kan gå for å være Will Smith i «Fresh Prince in Bel Air». Ikke glem capsen på hodet.

Kostymer på Fretex

Det er ikke så mye som skal til for å sette sammen flotte kostymer på egen hånd. Neste gang du er på jakt etter kostymer til deg selv eller barna, legg turen innom Fretex og bruk fantasien. Enkle bruktfunn i kombinasjon med det du allerede har, kan bli til unike kostymer du stadig kan forandre på eller ta frem igjen og igjen.

Kontaktpersoner

Til toppen