Gå til hovedinnhold Gå til footer

Bruktbutikk med stort utvalg

Er du på utkikk etter noe spesielt eller vil du bare gå på oppdagelsesferd? Samme hva, så tror vi du vil like deg i våre gjenbruksbutikk!

Kvinne i 90-tallsklær
Er du på utkikk etter noe spesielt eller vil du bare gå på oppdagelsesferd? Samme hva, så tror vi du vil like deg i våre gjenbruksbutikk!

Bruktbutikk med "nye" varer hver dag  

Giverne leverer klær og andre gaver til Fretex hver dag; dermed kan vi fylle på med nye brukte varer i bruktbutikkene hver eneste dag! Takket være giverne kan vi love deg et stort og spennende vareutvalg.

Vi selger det vi mottar, og kan derfor ikke svare på om vi har spesifikke varer inne. Du må bare komme innom ofte for å sjekke!  I nettbutikken kan du enkelt holde deg oppdatert på vareutvalget.
 

Noen merkevarer finner du kanskje bare i en bruktbutikk 

Er du på jakt etter noe fra en spesiell merkevare? Drømmer du om en kjole fra Dior, den klassiske vesken fra Chanel eller en enkel t-skjorte fra et annet merke?

En av hver vare

I bruktbutikkene våre er det bare en av hver vare, så det gjelder å bestemme seg raskt! Klær som er produsert i natur materialer som ull, silke og skinn holder seg fine i mange år fremover. I sorteringsavdelingene våre, velger vi ut og sender disse plaggene til butikkene.  

Selv om det kan ta tid før du finner det du ser etter, blir gleden stor når du finner noe du liker. Mange av våre kunder liker å være på skattejakt!  

 

Nå kan du finne trender fra 1990 og 2000 i bruktbutikken 

1990-tallet var tiåret som kunne by på en salig blanding av hip hop, grunge, ulike jentegrupper og sukkersøte boyband. Og når vi i dag tenker tilbake på klærne og antrekkene vi brukte på 90-tallet, så er det kanskje en del av oss som blir litt flaue men dagens unge er på utkikk etter nettopp disse ikoniske plaggene.  

90-tallets inspirasjonskilder

For en autentisk 90-tallsstil kan du sjekke ut ulike stiler fra tv-serier som Seinfeld, Beverly Hills, Baywatch og Friends. Husker du da sistnevnte førte til at «alle» jenter skulle klippe seg som Jennifer Anistons karakter Rachel? Nå er trenden med layers tilbake.  

Gutta kan enkelt la seg inspirere av Will Smith i Fresh Prince of Bel Air, med sine enorme, fargerike mønstre og baggy bukser, eller Kurt Cobains grunge-stil med t-skjorte, slitte jeans og flanellskjorte. Striper i håret og piggsveis var populært, det samme som midtskill og halvlang lugg ala Nick Carter i Backstreet Boys. Det var også på denne tiden vi ble kjent med Leonardo DiCaprio, som ikke bare hang på veggen i de fleste jenterom, men som også ble et stilikon for gutta. 

Du kan også la deg inspirere av Spice Girls – og dersom du vokste opp på 90-tallet vet du sikkert allerede hvilken av krydderjentene du vil være? Popgruppen bidro blant annet til å gjøre musefletter og sko med skyhøye plattformsåler populært.  

Moten på 2000-tallet

På begynnelsen av 2000-tallet var det flere av popstjernene som var inspirasjonskilden til mote og trender. Artister som Britney Spears, Jessica Simpson, Christina Aguilera og Avril Lavigne representerte både det søte og uskyldige, det sexy og punk-stilen.

Det var magetopper og bukser med lav linning, tykke striper i håret, rare hatter og antrekk som generelt besto av små plagg. Ikke bare var det trendy å vise frem navlepiercingen med en kort magetopp, men buksene skulle også sitte så lavt på livet at g-strengen var synlig over buksekanten.

Vi gikk med topper som egentlig ikke var topper, men som heller kan beskrives som skjerf eller stoffbiter, gjerne trekantformede, som var knyttet rundt kroppen. De asymmetriske lengdene var også å se på kjoler, ofte brukt over jeansen. Og jeansen – den skulle enten være baggy eller bootcut, og ble holdt oppe med naglebelte eller et belte med en diger beltespenne.

Andre typiske 2000-tallsklær var joggedressene fra Juicy Couture som alle jentene drømte om, og UGGsene vi hadde på føttene. Det var trendy med print som var inspirert av tatoveringer, og Ed Hardy var det største merket. Du husker vel også Von Dutch-caps, den søte Paul Frank-apen og crocs-sandaler? 

 

Finn nærmeste bruktbutikk

Ta en tur innom nettbutikken!

Følg oss på Fretex Fashion

Handle

Kjøp gavekort til bruktbutikk

En gave som gleder mottaker og samtidig bidrar til et bedre miljø og Frelsesarmeens sosiale arbeid.

Handle

Hva koster varene i Fretexbutikkene?

Til toppen