Gå til hovedinnhold Gå til footer

Fretex-pussefillen av brukte tekstiler

Klær som ikke kan gjenbrukes kan bli til pussefiller.

Pussefiller fra Fretex
Klær som ikke kan gjenbrukes kan bli til pussefiller.

Klær som ikke kan gjenbrukes kan bli til pussefiller. Disse pussefillene kommer i mange forskjellige kvaliteter og forpakningsstørrelser for å kunne dekke ulike behov og passe til ulike bruksområder.

Hvem bruker Fretex-pussefillene? 

Våre pussefiller brukes blant annet verkstedindustrien, bilverksteder, offshore og i landbruket. 

Brukt bomull absorberer svært godt og egner seg derfor til:  

  • rengjøring av maskiner og teknisk utstyr  
  • tørking av olje og diesel 
  • bruk ved malerarbeid  
  • polering av bil, båt og MC
  • puss av lakkerte flater, skinn, møbler og interiør  
  • puss og kobber og sølvbestikk 

Kvalitet  

Pussefillene er lagd av bomull og de trekker derfor lett til seg fuktighet og egner seg svært godt som kluter. Med bomull slipper en problemer med statisk elektrisitet. Styrken til bomull øker når den blir våt, noe som gjør at klutene kan vaskes ved høye temperaturer og tåler tøff bruk. Pussefillene er renset og inneholder ikke metallgjenstander.  

Gjenbruk for et bedre miljø  

Bomull har svært gode egenskaper, men er samtidig svært ressurskrevende å produsere. Det kreves enorme mengder vann og sprøytemidler for å lage bomull. Å produsere en kilo bomull krever ca 10.000 liter vann. En stor del av sprøytemidlene som benyttes til jordbruket i utviklingsland blir brukt i produksjon av bomull. Det er derfor viktig at all bomull som allerede finnes blir brukt så lenge som mulig. Når for eksempel ingen ønsker å bruke en t-skjorte lenger, er det bedre for miljøet at den blir brukt som pussefille enn at den går i restavfallet.  

Når du velger pussefiller fra Fretex, støtter du samtidig Frelsesarmeens sosiale arbeid 

Årlig går ca 30 millioner kroner fra Fretex til sosialt arbeid i regi av Frelsesarmeen. Mange som opplever at livet er vanskelig oppsøker Frelsesarmeen rundt omkring i landet. Både barnefamilier, enslige og eldre mennesker kan få noen å prate med, et fellesskap, veiledning, opplevelser, samt mat og klær. 

Nilsen Motor er blant mange kunder som er tilfreds med pussefillene

Nilsen Motor AS i Stavanger bruker Fretex sine hvite pussefiller. Kun det beste er godt nok. Nilsen er en kjent trollmann når det gjelder restaurering av gamle motorer.

Nilsen Motor velger Fretex-pussefillen

De ulike produktvariantene

 

5 kg og 10 kg kulørt (farget)

Pussefiller
Thomas Brun / NTB Kommunikasjon

5 kg: Kulørte pussefiller, egnet for rengjøring av maskiner, teknisk utstyr mm.  God kvalitet. Bomullsstoff i ulike type farger, tynt materiale, 10 prosent syntetiske stoffer. Varenummer: 903104

10 kg: Kulørte pussefiller som er egnet til rengjøring av maskiner og teknisk utstyr. Bomullsstoff i ulike farger. Tynt materiale, 10 % syntetiske stoffer. Varenummer 903204.

5 kg og 10 kg hvit

pussefiller
Thomas Brun / NTB Kommunikasjon

 

5 kg: Hvite pussefiller til bruk i lett industri (for eksempel kosmetikk og glass). Myke, hvite T-skjorter, collegegensere mm, 100 % bomull. Varenummer 903108.

10 kg: Hvite pussefiller til bruk i lett industri (for eksempel kosmetikk og glass). Myke, hvite T-skjorter, collegegensere mm, 100 % bomull. Varenummer 903309

3,5 kg eske

pussefiller
Thomas Brun / NTB Kommunikasjon

 

Kulørte pussefiller i flanell for all type rengjøring og for finere bruk som for eksempel lakkerte flater, skinn og møbler. Myke flanellstoffer i 100 % bomull med gode absorberende egenskaper. Størrelse: 38 x 38 cm. Antall 120 stk. Varenummer 903403.

Vi selger pussefillene direkte fra våre avdelinger

For privatpersoner kan vi kun ta i mot betaling med vipps. 

Bergen

Kokstaddalen 5
5257 Kokstad

mandag - fredag:
07.00 - 15.00

Kontakt Morten Kaland 934 18 669

Oslo

Ole Deviks vei 50
0666 Oslo

mandag - fredag:
07.00 - 15.00

Kontakt: Frode Harsjøen 930 46 666

Trondheim 

Heggstadmoen 14
7080 , Heimdal

mandag - fredag:
07.00 - 15.00

Sandnes

Torneroseveien 7
4315 Sandnes

mandag - fredag:
07.00 - 15.00

Fretex-pussefillen av brukte tekstiler
Vi velger Fretex pussefiller fra Fretex fordi de leverer raskt, og det er svært viktig for oss. I tillegg er de rimelige. Jørgen Hauge, Odfjell Casing Services AS
-
Til toppen