Gå til hovedinnhold Gå til footer

Hvilke varegrupper kan jeg finne hos Fretex?

I Fretexbutikkene kan du finne alt det som folk donerer til Fretex. Butikkene våre har ulikt vareutvalg og profil, så sjekk i butikkoversikten om "din" butikk har den varegruppen du ser etter. Utvalget er plukket ut av de mange donasjonene vi mottar basert på tilstand, kvalitet, materialer, trendbilde og sesong.

Kjøkkenutstyr fra Fretex
Kjøkkenutstyr fra Fretex
I Fretexbutikkene kan du finne alt det som folk donerer til Fretex. Butikkene våre har ulikt vareutvalg og profil, så sjekk i butikkoversikten om "din" butikk har den varegruppen du ser etter. Utvalget er plukket ut av de mange donasjonene vi mottar basert på tilstand, kvalitet, materialer, trendbilde og sesong.

Under vil du finne litt mer informasjon om den enkelte varegruppen, men husk at vi får inn kun én av hver vare. Og om du kanskje ikke finner akkurat den varen du er på utkikk etter, så har vi mange flere som du kan velge mellom. Målet vårt er at det skal være enkelt, attraktivt og inspirerende å handle i våre butikker. Velkommen skal du være!

 

Dameklær

Dameklær er det vi får inn mest av. Her kan du finne plagg i alle størrelser, materialer og farger. Overdeler og underdeler, korte og lange, med eller uten mønster.

Herreklær

Her kan du finne et utvalg av t-skjorter, skjorter, gensere, bukser, jakker og dresser.

Barneklær

Et utvalg av barneklær.

Sko

Et utvalg av sko til ulike anledninger.

Vesker og tilbehør

Denne varegruppen består av vesker, smykker, skjerf, hatter/luer og hansker.

Interiørartikler

I denne gruppen har vi alt av artikler til hus og hjem slik som glass og kopper, asjetter, bestikk, serveringsfat, kjøkkenutstyr og vaser.

Interiørtekstiler

Brukte hjemtekstiler som kan gjenbrukes slik som duker, gardiner, putevar og sengetøy.

Sport- og fritidsartikler

Her kan du finne et sesongbasert utvalg av sports- og fritidsartikler slik som baller, racketer, ryggsekker, ski og staver, skøyter.

Bøker

Vi selger først og fremst nyere bøker (fiksjon) utgitt i løpet av de 5 siste årene, samt spesielle «skatter» som lokallitteratur, dikt, kunst, biografier, historie o.l..

Spill & leker

Et utvalg spill og leker

Møbler

Litt større møbler slik som spisebord og stoler, lenestoler og sofa.

Småmøbler

Mindre møbler til hus og hjem slik som småbord.

Verktøy

Diverse verktøy som vi har fått inn.

C soaps

C er en norsk gjeng med vaskemidler og såper som er trygge, grønne og skjønne. C er ikke miljømerket fordi C såper består av en stor del vann, som produsenten mener er unødvendig at miljømerkes. Det viktigste for dem er hvilke ingredienser de ikke bruker. De er helt åpne med alt som er i C og det aller viktigste er jo de stoffene de ikke tilsetter. Du kan lese mer om merket og produktene på nettsiden deres: Nettbutikk / Csoaps vaskemidler og såper

Others

Others er Frelsesarmeens konsept for etisk og rettferdig handel og har som oppgave å skape arbeidsplasser for mennesker som befinner seg i en vanskelig økonomisk situasjon. Vi tror på at alle mennesker har iboende evner og et ønske om å lage et godt liv for seg og sin familie. Men alt for mange mangler muligheten til å skaffe seg en jobb, eller arbeider under dårlige forhold. Gjennom tilrettelagte arbeidsforhold, en rettferdig lønn og internasjonale salgsmuligheter ønsker vi å skape muligheter for en inntekt og et verdig arbeid. Det er spesielt viktig for oss å legge til rette for kvinners muligheter til å delta i arbeidslivet og skaffe seg en selvstendig inntekt. Du kan lese mer om arbeidet til Others her: Om oss – Others.no Frelsesarmeens nettbutikk for rettferdig handel.

Alle produkter blir laget for hånd eller inneholder elementer med håndarbeid.

Jobben-produkter

Jobben er et arbeidstreningstilbud for tidligere eller aktive rusmiddelavhengige over 18 år i regi av Frelsesarmeen. Her får de et fellesskap, tilhørighet og tilbud om arbeidstrening/aktivitet. Mange som kommer til oss opplever mer meningsfulle dager og redusert behov for rus. For noen er dette veien til å bli helt rusfri, og kommer seg ut i arbeidslivet.

Arbeidsoppgavene og aktivitetene som tilbys varierer avhengig av sted - eksempler er gaterydding, skjærgårdstjeneste, møbel- og snekkerverksted, redesign av gjenbruksartikler, lysstøping, birøkting, vedproduksjon, vedlikehold av parker/turstier.

Du kan lese mer om Jobben her: Jobben - Frelsesarmeen

I Fretex kan vi aldri garantere at du finner spesielle klær eller varer. Det vi kan love deg, er at vi skal jobbe hardt for å finne de varene vi tror du vil sette pris på!
-

Finn nærmeste bruktbutikk

Til toppen