Gå til hovedinnhold Gå til footer

Dette støtter du når du gir gaver til Fretex

Fretex er en del av Frelsesarmeen og gavene går til salg og utdeling via Frelsesarmeens sosiale arbeid.

Fra slumstasjonen i Oslo
Fretex er en del av Frelsesarmeen og gavene går til salg og utdeling via Frelsesarmeens sosiale arbeid.

Grete forteller hva som skjer med klærne

 

 

Mest mulig blir gjenbrukt. Det er bra for miljøet!

Fretex jobber etter prinsippene i det såkalte avfallshierarkiet. Det vil si at vi gjenbruker alt som kan selges eller deles ut. Hvis vi mottar gaver som ikke kan gjenbrukes, forsøker vi å finne løsninger til materialgjenvinning. Hvis det ikke er en løsning, er siste utvei energigjenvinning. 

Utdeling via Frelsesrmeens sosiale arbeid og rekvisisjoner til Fretexbutikkene

Mennesker som trenger støtte av Frelsesarmeen kan få klær og andre varer som er donert til Fretex. De kan også motta rekvisisjon, som gjør at de kan handle hos Fretex, på lik linje med alle andre kunder. 

Arbeidsplasser og utvikling av den "grønne" varehandelen. 

Fretex er eneste innsamlingsaktør med store sorteringsanlegg i Norge. Vi jobber for å gjøre varehandelen med gjenbruk så god, at kundene velger brukt framfor nytt når de skal kjøpe noe. Fretex har ansatte til alle deler av virksomheten (transport, sortering, butikkdrift mm). 

Kortreist gjenbruk og forsvarlig eksport 

Jo mer som gjenbrukes i Norge, jo bedre. Når Fretex mottar varer som deles ut eller selges i Norge, har vi en kortreist løsning. 

Det som ikke blir gjenbrukt i Norge, blir gjenbrukt i andre land. Fretex var tidlig ute med en Code of Conduct som følges opp. Du kan lese mer om eksporten her. 

Ti prosent til sosialt arbeid 

Av alt bruktslaget - både det som selges i Norge og som eksporteres - går 10 prosent av inntekten uavkortet til sosialt arbeid i regi av Frelsesarmeen. 

Tusen takk for gavene!

 

Til toppen