Gå til hovedinnhold Gå til footer

Fretex er en del av Frelsesarmeens sosiale arbeid

Når du gir til Fretex eller handler i våre butikker bidrar du til Frelsesarmeens sosiale arbeid.

Utdeling fra Frelsesarmeens slumstasjon i Oslo
Jonatan Greenberg Hansen, veileder og sosionom, og Monica Ellingsen, løytnant og veileder, har funnet fram vintertøy fra Fretex. Foto: Mette Randem
Når du gir til Fretex eller handler i våre butikker bidrar du til Frelsesarmeens sosiale arbeid.

Barnefamilier, enslige og eldre mennesker fra mange land, også Norge, benytter seg av tilbudene fra Frelsesarmeens sosial arbeid. Alle er velkomne til Frelsesarmeen.

Ved første besøk for å få hjelp, vil det ofte gjennomføres en kort introduksjonssamtale for å avklare hva behovet er og hvordan Frelsesarmeen kan bistå den enkelte. Noen får en matpose, noen kommer for en veiledningssamtale med sosionom eller sykepleier og andre kommer for å delta på en tur eller et kulturarrangement.   

Utdeling av klær er behovsprøvd. Brukerne kan få alle slags klær, også vinterklær og sko og støvler. Klærne kommer fra Fretex. De kan også få rekvisisjon, som gjør at de kan handle på Fretex uten å betale. 

«Frelsesarmeen ønsker å tilby suppe, såpe og frelse. Suppen møter de fysiske behovene, såpen fokuserer på menneskets verdighet og frelsen handler om å formidle Guds grenseløse kjærlighet»


Les mer om Frelsesarmeens sosiale arbeid her. 

Til toppen