Gå til hovedinnhold Gå til footer

Derfor bør du velge årgangsjeans

Noen jeans blir bare bedre med årene. Denim er slitesterkt, og det er mange gode grunner til å velge brukt når du skal ha noe nytt.

Noen jeans blir bare bedre med årene. Denim er slitesterkt, og det er mange gode grunner til å velge brukt når du skal ha noe nytt.

Om du går for 70-tallslengen, 80 tallets rette Levis 501, den baggy jeansen fra 90-tallet, den lowwaist bootcuten fra 2000-tallet eller om slimfit fra 2010 tallet er mer deg, kan du finne akkurat det du er ute etter hos Fretex.

Denne våren er det trendy med korte denim shorts og skjørt, capri jeans og lange denimskjørt.

Moden dongeri er et godt miljøvalg

Produksjon av klær bidrar til store utslipp, men dongeri er en versting. Det går med mye sprøytegifter og enorme mengder vann. Om lag 7.500 liter vann skal til for å produsere ett par jeans. Det er så mange liter som en person i gjennomsnitt drikker i løpet av syv år. Derfor er det viktig å bruke dongeri som allerede er produsert så lenge som mulig. Hvis de ikke slites ut av første eier, må de videre til andre eller tredje eier.

Fretex kobler givere og nye eiere, og oppfordrer alle til å velge brukt.

Jeans som bidrar til å hjelpe mennesker som har det vanskelig

En del jeans som gis til Fretex blir delt ut til mennesker om trenger dem. Mange handler også  jeans i Fretexbutikkene med rekvisisjon fra Frelsesarmeen, og betaler dermed ikke noe for varene. Det er giverne og kundene som gjør at Fretex kan drive på denne måten.

Av bruktinntekten går også en andel til sosialt arbeid. I fjor gikk 28,6 millioner kroner til sosialt arbeid i regi av Frelsesarmeen. Behovene har økt den siste tiden, så dette er svært viktige bidrag.

Salget av jeans i Fretexbutikkene bidro til 600 000 kroner til Frelsesarmeens sosiale arbeid i 2023. 

Mange prisklasser

Selv om produksjon av jeans har en høy pris for miljøet, vil Fretex at alle skal kunne handle kvalitetsvarer til en god pris. Derfor koster de billigste jeansene 99 kroner. 80 prosent av all Fretex-jeans koster opp til 199 kroner. Det samme gjelder for denimjakker. På denim skjorter, shorts og skjørt starter prisene på 69 kroner.


Slik får du jeansen til å passe perfekt!

Hvis du ikke finner jeans som sitter perfekt, kan du oppdatere den ved å

  • klippe av linningen på en high waist for å få low waist
  • klippe en splitt nerders på en skinny jeans for å få bootcut
  • legge inn panel i siden om jeansen er for trang.

Siden jeans er et slitesterkt materiale, kan man klippe i det av uten å legge inn en søm.

Kontaktpersoner

Hilde Kjønstad

E-mail:

Kristin Hareide

Direktør Miljø

Tlf:
413 03 878
E-mail:
Til toppen