Gå til hovedinnhold Gå til footer

Fretexboksene er klare for påsketrafikken

De siste årene har det kommet inn rundt 30 prosent mer klær i Fretexboksene i forbindelse med sesongskifte mellom vinter og vår. Fretex håper at det skjer i år også.

De siste årene har det kommet inn rundt 30 prosent mer klær i Fretexboksene i forbindelse med sesongskifte mellom vinter og vår. Fretex håper at det skjer i år også.

Vi går inn i høysesong for levering at tøy til Fretex. Vintertøy skal bort, og mange velger å gi noen av de klærne som har vært lite brukt til Fretex. Vårens og sommerens tøy hentes fram, og noen av disse plaggene gis kanskje også til Fretex.

Fretexboksene melder selv fra når de er fulle

Fretexboksene har blitt utstyrt med sensorer som gir beskjed når boksene nærmer seg å bli fylt opp. Dermed kan Fretex legge opp rutene for tømming av boksene på en effektiv og mer miljøvennlig måte. 

- Med den nye løsningen er det mindre sannsynlig at givere kommer til fulle bokser, og det er viktig for oss. Vi vet jo aldri når givere besøker en boks, eller om de har med en pose eller 20 poser, men vi jobber for at det alltid skal være plass når giverne kommer, sier Inge Olav Fonn, som har ansvar for innsamlingen i Fretex. 

 

Gavene betyr mye for Fretex og Frelsesarmeens sosiale arbeid

Gavene som gis i Fretexboksene selges videre og deles ut via Frelsesarmeens sosiale arbeid. I flere år har bidraget fra bruktsalget til sosialt arbeid vært på ca 30 millioner kroner. Dette går til sosiale aktiviteter i hele landet.  I fjor ble dette beløpet 21 millioner, som følge av pandemien. Det ble solgt mindre og det kom færre gaver inn. Samtidig som vi vet behovet for sosiale tiltak og tjenester ikke har blitt mindre i denne perioden.

- Vi ber om gaver som er hele, rene og tørre. Disse gavene bidrar både til et bedre miljø fordi de blir gjenbrukt og til Frelsesarmeens sosiale arbeid, poengterer Inge Olav Fonn.

 

Stor kapasitet

Selv om 19 av 40 Fretexbutikker er stengt som følge av smittevernregler i Oslo, Viken fylke og i noen byer, er fortsatt de åpne butikkene og nettbutikken godt besøkt. Når ferieplanene endres, er det mange som setter ekstra stor pris på å kunne gå på skattejakt i en Fretexbutikk.

Fretex har sorteringsanlegg i Sandnes og Oslo som også er klare for sesongskifte. Klær som ikke selges i butikkene eller deles ut via Frelsesarmeen, går til sorteringsanlegg i andre land. I alle leddene i denne kjeden er det kapasitet til å håndtere større mengder. Jo mer Fretex mottar, jo bedre for miljøet og jo mer til Frelsesarmeens sosiale arbeid.

Noen velger å gi klær og andre gaver direkte i Fretexbutikkene, noe vi også setter stor pris på, sier Kristin Hareide, som er kjedeleder for Fretexbutikkene.

 

Gi klær i Post i Butikk

I alle landets Post i Butikk deles det ut egne Fretexposer som klær og tilbehør kan sendes i. Enten kan Fretexposen tas med hjem og fylles, eller en kan ta med egne poser med klær til Posten, og legge dem i den spesiallagde Fretexposen der. Posen rommer ca 8 kg. 

- Vi skulle gjerne ønske at det var gratis å sende, men når giverne betaler 50 kroner som er fast porto, er det en del av en spleis. Posten gir en god pris og Fretex betaler noe per forsendelse, sier Fonn, som nå er klar for sesongskifte. 

Kontaktpersoner

Inge Olav Fonn

Leder Drift, Logistikk og Salg

E-mail:

Kristin Hareide

Direktør Miljø

Tlf:
413 03 878
E-mail:
Til toppen