Gå til hovedinnhold Gå til footer

Gaver fra Øya-artister i Fretexbutikkene 

Ugla til metal-bandet Kvelertak har overlevd bombing i Suezkanalen, og vært med bandet på Europa-turné. Nå står den i én av Fretex’ 40 butikker og venter på en ny eier. Men for å finne den, må du på skattejakt.

Ugla til metal-bandet Kvelertak har overlevd bombing i Suezkanalen, og vært med bandet på Europa-turné. Nå står den i én av Fretex’ 40 butikker og venter på en ny eier. Men for å finne den, må du på skattejakt.

– Ugla har stått på scenen med oss, og den har sett utrolig mye. Det er godt den ikke kan snakke, ler gitarist Maciek Ofstad. 

 Sammen med ni andre norske artister har Kvelertak donert sceneplagg og andre gjenstander til Fretex under årets Øyafestival. Nå er disse på vei ut til Fretex-butikker over hele landet.


– Jeg ser for meg at ugla skal ende hos meg selv, men som 12-åring. På gutterommet til lille Jonas som skal begynne å spille rockegitar og trenger litt “ugle-power” inn i riffene, sier Ofstad.

 

Øya og Fretex har samarbeidet lenge

I en årrekke har Fretex hatt et nært samarbeid med Øyafestivalen. Under årets festival bestemte de seg for å gjøre noe annerledes og lot artistene bli med på samarbeidet. Det ble satt opp en Fretex-boks på artistområdet der man inviterte alle artistene til å donere klær eller gjenstander. Dette engasjerte og gjennom Øya-uka ble det donert mye fint og spennende!

– Artistene er utgangspunktet for alt vi gjør, og bærekraft står helt sentralt i vår identitet som festival. Vi er glade for at så mange av artistene har blitt med, og på den måten hjelper til å spre gjenbrukets glade budskap, sier Birgitte Mandelid, markedssjef for Øyafestivalen.

 

10 dager med en spesiell skattejakt

I Fretexbutikkene er det alltid mulig å gå på skattejakt, men de neste 10 dagene blir det ekstra spennende. 

– Vi er utrolig takknemlig for alle de unike, morsomme og fine donasjonene artistene valgte å gi til Fretex under ØYA festivalen. Det at de rett etter sin opptreden valgte å gi en bit av publikumsopplevelsen videre er stort av dem, og det er veldig stas for oss å kunne tilby dette til våre kunder, sier Hilde Kjønstad, kjedeleder i Fretex.

I tillegg til Kvelertak, donerte Myra, Kamelen, Sondre Lerche, Lemaitre, Michelle Ullestad, Bright Eyes, Dagny og Aurora klær og gjenstander i Fretex-boksen. 

–  Det er en fin følelse å donere noe jeg virkelig er glad i, forteller Aurora, som har donert en samling smykker, inkludert pynt fra egen kolleksjon. 

 

– Hver eneste t-skjorte teller 

Siden 1995 er prisen på klær halvert. Vi kjøper mer enn noensinne. Vi kjøper klær som aldri blir brukt, og tekstilindustrien er en av verdens største bidragsytere til CO2-utslipp.

– I Fretex jobber vi for økt gjenbruk. For at klær skal brukes igjen – og igjen. Vi håper at folk kan erstatte nykjøp med brukt kjøp og på denne måten få redusert produksjonsbehovet og spare miljøet for utslipp. Hver eneste t-skjorte teller, sier Hilde Kjønstad, kjedeleder i Fretex. 

Fretex håper flere vil bli inspirert til å donere ting som fortsatt har en verdi og som er klar for å gå videre til neste person og få et nytt liv der. 


– De som handler hos oss, vet at butikkene våre er fulle av unike og fine skatter. Kanskje man må lete litt, men plutselig finner man et kupp eller et plagg man virkelig liker. Med dette stuntet håper vi at vi kan nå ut til flere og at flere får øynene opp for hvilken skattekiste bruktbutikkene våre faktisk er, i tillegg er det godt å vite at pengene man legger igjen hos Fretex bidrar til Frelsesarmeen sitt sosiale arbeid for folk som har det vanskelig, sier Hilde Kjønstad, kjedeleder i Fretex.

 

Kontaktpersoner

Hilde Kjønstad

E-mail:
Til toppen