Gå til hovedinnhold Gå til footer

Utstillingen "TUSJ & TORSO" i Bergen

Det lyder som et naturlig ordpar: tusj og torso. Slik fremstår også den nye utstillingen der en keramiker og en tegner møtes i en felles visning av sitt kunstnerskap - de klinger bra sammen.

Det lyder som et naturlig ordpar: tusj og torso. Slik fremstår også den nye utstillingen der en keramiker og en tegner møtes i en felles visning av sitt kunstnerskap - de klinger bra sammen.

Bergot Nervik og Torild Nørstrud stiller ut sine arbeider. Tilsynelatende er de ulike i både uttrykk og tematikk, men det finnes likevel noen fellestrekk og parallelle tanker.

I Bergot sine torsoer er det kvinnekroppen som utforskes, gjennom fiktive kvinneskikkelser gjengitt i ulike typer steingods og leire. Det fiktive finnes også i Torild sine tegninger, der inspirasjonen er hentet fra DNA-strukturer og organiske naturformer. Bergot undersøker kroppen slik den fremstår fysisk, og gjennom det vi ser utenpå, mens Torild kikker bakom kroppen, og er opptatt av strukturer og prosesser som foregår på innsiden. I begges arbeid dukker blad-former opp, i tusjtegninger og i leire. Både Torild og Bergot produserer sine arbeider gjennom et møysommelig arbeid, der form og linjer bygges gradvis opp gjennom håndens bearbeidelse og tilstedeværelse. Kontemplasjon og tid er aspekter som er til stede hos begge. Hjertelig velkommen til duo-utstilling!

 

Om kunstnerne

Bergot Nervik startet ved Galleri VOX Fellesatelier i 2019. I denne perioden har hun prøvd seg i ulike medier, innen hun valgte keramikk som sitt foretrukne materiale. Det ligger mange arbeidstimer i atelieret bak en enorm produksjon gjennom det siste året. Bergot er ikke redd for å utfordre formatet og beveger seg fra små til store størrelser i sine keramiske arbeider. Ulike glasurer er prøvd ut underveis, og resultatet er mangfoldig og rikt. I utstillingen her viser hun først og fremst torsoer i tillegg til noen arbeider med elementer av natur, og avtrykk av blader.

‘Å jobbe med leire gir meg ro i kropp og sinn. Jeg former leiren og leiren former litt meg. Det siste året har jeg blitt inspirert til å forme torsoer, det har vært en kreativ og morsom reise, hvor utrykk og form blir til underveis.’

Torild Nørstrud har jobbet ved Galleri VOX Fellesatelier siden 2014, og har gjennom disse årene jobbet med grafikk (silketrykk) og tegning. Gjennom de siste tre årene har tusjtegning vært hennes foretrukne arbeidsmetode, der hun langsomt trekker linje for linje i utvalgte farger og på den måten bygger opp disse vakre og uttrykksfulle tegningene som til tider ligner florlette vevde tekstiler.

‘Arbeidene symboliserer biologiske prosesser som noen ganger går feil, eller blir forstyrret. En bevisst parallell tanke går også til samfunnets organisering og virkemåte. Det dreier seg om prosesser som virker på ulike plan.’

Praktisk informasjon 

Utstillingen åpner torsdag 13. oktober kl 14

Åpningstider:

torsdag 14 – 18 

lør-søn 12 – 16

Alle hverdager 9-16 ved henvendelse.

Kontaktpersoner

Maria Prestmo

Teamleder

Tlf:
41515696
E-mail:
Til toppen