Gå til hovedinnhold Gå til footer

Møte en jobbkonsulent

Fretex har 300 jobbkonsulenter. En av dem er Luz Marina R. Stubstad.

Luz Marina er jobbkonsulent i Fretex
Luz Marina er jobbkonsulent i Fretex
Fretex har 300 jobbkonsulenter. En av dem er Luz Marina R. Stubstad.

Hvorfor valgte du å jobbe som jobbkonsulent?

Jeg har selv vært arbeidsledig og fått bistand gjennom NAV, som blant annet gjorde at jeg ble bedre kjent med egne interesseområder. Det var motiverende å ha en jobbkonsulent som var oppmuntrende, støttende og som ga meg gode tilbakemeldinger. Jeg er selv glad i varierende arbeidsoppgaver; jeg liker å jobbe med mennesker og er opptatt av å utvikle mine mellommenneskelige ferdigheter. Så da det dukket opp en stilling som jobbkonsulent hos Fretex, måtte jeg bare søke, og vips så var jeg blitt jobbkonsulent selv. I Fretex Jobb er det store muligheter for personlig og faglig utvikling, og det synes jeg er en spennende reise.


Hva er det beste med å være jobbkonsulent?


Det er ekte og meningsfullt arbeid. Som jobbkonsulent bistår jeg mennesker med å finne jobber og karriereveier som passer deres ferdigheter og interesser. Det er skreddersydde opplegg, hvor jeg kan gi støtte som er tilpasset den enkelte jobbsøker og bistå med oppgaver som å skrive CV, forberede seg til intervju og utvikle ferdigheter. Jeg liker også støtten og samarbeidet vi har på arbeidsplassen. Vi arbeider i team. I perioder er jeg ofte på farten for å følge opp samarbeid av teamene i Fretex Jobb. Sånn utveksler og utvikler vi kompetanse og erfaringer med NAV, arbeidsgivere og jobbsøkere. Da er det fint å ha fleksibel arbeidstid med høy grad av selvstendighet og ansvar. Det er også fint å kunne påvirke arbeidslivet ved å hjelpe arbeidsgivere med å skape inkluderende arbeidsmiljøer.

Hvorfor bør arbeidsgivere rekruttere fra arbeidsinkluderingsbedrifter?

Jeg tror på at det å rekruttere fra arbeidsinkluderingsbedrifter kan være en vinn-vinn for både arbeidsgivere og ansatte. Arbeidsgivere kan få tilgang til kompetente og motiverte ansatte med ulik bakgrunn og erfaring. Samtidig som de er med på å inkludere mennesker som på grunn av sine utfordringer ennå ikke har fått sjansen til å vise hva de kan. Ut ifra mine egne erfaringer som jobbkonsulent, ser jeg at mennesker vi følger opp er svært motiverte og dedikerte til å gjøre en god jobb. Dette er tilskudd som kan føre til økt produktivitet og engasjement blant de ansatte i virksomheten. 

 

Til toppen