www.fretex.no Fretex logo print

Olabuksesløyfe

Tversover av brukte jeans
Skill deg ut med en kul olabuksesløyfe

Når du donerer dine gamle jeans til Fretex, kan de få et nytt liv i form av noe så originalt som en olabuksesløyfe!

Tversoversløyfe, flue, propell, tversover eller bare sløyfe – kjært barn har mange navn. Dersom du ikke allerede har et forhold til slipsets kule fetter, er det ingen grunn til å vente. En tversoversløyfe er et elegant og stilsikkert innslag i enhver herregarderobe, og ekstra kult er det med et som er redesignet av gamle olabukser.

Denim i seg selv er en udødelig trend og kan styles til så og si alt, og med en olabuksesløyfe kan du tilføre antrekket ditt et eget særpreg. Ekstra kult er det dersom du er den eneste i vennegjengen med akkurat den olabuksesløyfen. Ulike farger og sjatteringer i olabuksene gjør nemlig at hver eneste tversoversløyfe fra Fretex blir helt unik.

Vi redesigner gamle jeans

Det aller beste for miljøet er at du bruker klærne dine så lenge som mulig, og så gir dem bort når du ikke lenger vil ha dem. Deretter er det redesign, det å lage noe nytt og nyttig av plagget, som gir størst miljøeffekt.

Vi bruker alt som kan brukes av jeansen - på vrangen ut -  noe som utgjør 80 prosent av stoffet i buksa. Resten av det som stanses ut kan ofte ikke brukes fordi deler av stoffet består av lommer, linning, sømmer, er ekstra slitt eller har flekker, og ikke egner seg. Likevel er det inntil fire tversoversløyfer og ca. ett og et halvt slips, som blir laget ut av et par jeans.

Olabuksetversover fra Fretex
Foto: Vegard Hartmann

Slik lager vi olabuksesløyfene

Hvert år selges det 1,3 milliarder nye jeans, og i snitt eier vi syv par jeans hver. Visste du at det å produsere ett par jeans i konvensjonell bomull krever nærmere 8000 liter vann? Det tilsvarer så mye som en måneds vannforbruk til en norsk familie på fire personer!

Så både ved å donere bort de gamle olabuksene dine når du ikke lenger vil ha dem selv, og ved at du kjøper produkter som blir redesignet av dem, sparer du miljøet for unødvendige klimautslipp.

Olabuksesløyfene og olabukseslipsene produseres av mennesker i Fretex Redesign som er på vei tilbake til arbeidslivet. De er designet av Ecomake (Kristine Lundteppen, Malin Kaashagen og Vanessa Brokstad).

Fretex Redesign har siden 2005 håndlaget nærmere 200 000 produkter av brukte kvalitetsmaterialer, med fokus på å bevare mest mulig av materialenes historier.

Lag din egen tversover
Lag din egen tversover

Arbeidsgang tversover

Tversoversløyfe til flere anledninger

Du forbinder kanskje en tversoversløyfe med litt mer pyntede og formelle anledninger? Selv om den er litt mer høytidelig enn slipset kan sløyfen gjøres mer rocka, slik at du ikke trenger å la den ligge til smokingen skal frem – den kan nemlig også brukes til hverdags. Og særlig når den er i et så avslappet materiale som denim. Kombiner for eksempel en hvit skjorte med olabuksesløyfen og en skinnjakke over for et røft uttrykk.

Vi feirer både gjenbruk og originalitet her hos Fretex, og med en olabuksesløyfe kan du skille deg ut – med ekstra god samvittighet.

Olabuksetversover fra Fretex Redesign

Foto: Vegard Hartmann

 

 

Fant du det du lette etter?